Naar Albion pagina


Wedstrijdverslagen

04 oktober 2008: West Brom - Fulham

Na de nogal overwinning van vorige week was ditmaal Fulham de tegenstander. Ik kan me voorstellen dat je als manager aan het begin van het seizoen een lijstje maakt met wedstrijden waarvan je verwacht dat er iets te halen valt. Dit was zo een wedstrijd. Hoewel Fulham dit seizoen sterker oogt dan vorig seizoen is het toch een van de zwakkere broeders in de Premiership, zeker in uitwedstrijden.
Na een tijdje over en weer de boel te hebben afgetast zochten beide teams de aanval. De bezoekers kregen wat betere kansen, maar de rust werd behaald met een 0-0 stand.
Na rust een heel ander Albion. Er werd nadrukkelijk de aanval gezocht, wat direct leidde naar een forse druk op de Londense defensie.
Donk gaf al de waarschuwing door uit een hoekschop op de paal te koppen, daarna werd er uit een volgende hoekschop een inzet van de lijn gehaald. De volgende hoekschop was het raak. Donk kopte vanaf de tweede paal de doelmond in. Miller miste half, waardoor de bal voor de voeten van Bednar belandde. Deze bedacht zich geen moment en schoot onder de doelman binnen.
Uiteraard ging Fulham hierna op zoek naar een gelijkmaker, maar had het vizier niet op scherp.
Bednar had nog wat moois in petto. Vanaf 35 meter schoot hij over de doelman heen maar helaas belandde de bal op de lat, anders had deze zeker bij de doelpunt van de maand verkiezing gezeten.
Enfin, drie punten in de tas. Wederom een clean sheet en twee overwinning achtereen. Een hele goede start dus!
Volgende wedstrijd is tegen Man. United, dat is zo een wedstrijd waarvan je vooraf denkt niets te kunnen halen, maar voetbal is een raar spelletje......


13 september 2008: West Brom vs West Ham

Van tevoren was al verwacht dat het een wedstrijd zou worden van veel doelpunten. Beide teams zoeken nadrukkelijk de aanval. Een 0-0 was bij voorbaat uitgesloten.

De baggies begonnen frivool en hun aanvalsdrift wierp al snel de vruchten af. Zij kwamen al in de derde minuut op voorsprong door James Morrison die de West Ham verdedigers te slim af was. De belofte was ingelost, er was van tevoren gesteld dat er wel degelijk doelpunten in dit team zaten, hoewel de critici anders beweerden. Die zijn dan ook bij deze de mond gesnoerd.
Het doelpunt werkte niet bevrijdend, integendeel. West Ham toonde de nodige veerkracht door eerste gelijk te maken en vervolgens op voorsprong te komen. Bedie doelpunten waren te wijten aan slap verdedigen, iets wat in de voorgaande wedstrijden niet voor was gekomen. Was er dan teveel op het maken van doelpunten getraind?
 
Ook West Brom toonde veerkracht, mede gedragen door de ondersteuning van het thuispubliek die achter de ploeg bleef staan. Twee minuten later stond het alweer gelijk. In de 37e minuut scoorde Roman Bednar vanaf elf meter, nadat  Leon Barnett door de doelman van West Ham naar de grond werd gewerkt. Koeltjes schoot Bednar recht door het midden in. Theetijd met een 2-2 stand.
De tweede helft was wat voorzichtiger van beide kanten. Toch was het West Brom die gevaarlijk was West Ham kwam er niet meer aan te pas. Een doelpunt hing al lange tijd in de lucht. Een geblokt schot van Bednar en een kopbal naast van Barnett waren de voorboden voor iets moois. Toen niemand eigenlijk meer verwachtte dat er een winnaar uit de strijd zou komen, was het Chris Brunt die een diepe bal op waarde schatte. Hij schoot knap in de verre hoek en verschalkte keeper en verdeiger en bracht het thuispubliek in extase. Bijna was het nog sneu geweest, maar knap keeperswerk van Scot Carson voorkwam een gelijkspel uit de enige aanval in de tweede helft van West Ham.
De eerste (thuis)overwinning in de Premiership was een feit. Het was voetbaltechnisch allemaal wat minder dan de voorgaande weken, maar er werd wel gewonnen.

Naar Albion pagina